Състезателят на Световният Шампион Сенсей Емил Костов, Захари Дамянов от Спортен клуб “ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА”, продължава по стъпките на своя треньор, спечелвайки поредна Европейска титла.

На 27-мото Европейско Първенство на категории, което се проведе на 18-ти Май в гр. Киев-Украйна, възпитаникът на Емил Костов стана Европейски Шампион в супер тежка категория (+90кг.).

В Турнира взеха участие 190 състезатели от 16 държави.

От отбора на Сенсей Костов се състезаваха общо 3-ма състезатели:

- Кирил Боев - при мъже до 80кг, който отпадна на четвъртфинала от класиралия се 2-ри в неговата категория, представител на Русия;

- Гергана Апостолова - Костова - дисциплина "ката", която от 18 състезателки, се класира на 2-ро място, след представителка на Русия;

и

- Захари Дамянов - при мъже в супер-тежката категория (+90кг), който изигра 3 срещи, като 1-ва среща се съревновава с представител на Беларус, 2-ра с представител на Русия и 3-та финална среща, възпитаника на Световния Шампион победи тазгодишния Световен Шампион (до 90кг) небезизвестния представител на Испания – Алехандро Наваро, който е и многократен Европейски Шампион и Шампион на Япония за 2012.

Ден след Първенството, Сенсей Костов, който бе и главен рефер на повечето срещи в турнира, взе участие заедно с Гергана Апостолова -Костова в Семинар с Директора на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Канчо Шокей Мацуи.