Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19 години инкасира поражение от отбора на Сърбия с 12:21 в последна среща от предварителна група А. Срещата имаше значение за крайното класиране, но и двата отбора вече си бяха осигурили участие на полуфиналите.

Така Сърбия завършва с 4 победи от 4 мача и 8 точки, следвана от България с 5 точки. На полуфиналите нашите ще играят с Полша, а Сърбия ще спори с Украйна.

Габриела Цонева беше най-резултатна за българския тим, като вкара 3 попадения. По два гола добавиха Мадлен Тодорова и Мари Томова.

За Сърбия 7 гола отбеляза Йована Йовович, а Наташа Ловрич се отличи с 4 в срещата от европейското първенство в дивизия "В", което се провежда във Варна.

Мачът започна сравнително равностойно и българският отбор поддържаше равновесие до 4:4. След това сръбкините започнаха да увеличават преднината си и благодарение на нови два гола на Йовович дръпнаха с 9:5. През втората част противничките ни бяха далече по-категорични и постигнаха убедителна победа.

В другата среща от групата днес Исландия разгроми Великобритания с 39:12 и зае 3-ата позиция в групата.

Утре е почивен ден, а първенството продължава в събота, като от 20.00 часа е полуфиналът Полша- България.