Полицията в Бразилия задържа съпругата на загиналия бивш световен шампион по бокс Артуро Гати. 23-годишната Аманда Родригес бе привикана на разпит по подозрение за убийство. Причина за нейното задържане станали противоречия в първоначалните й показания.

Съпругата на боксьора разказала на полицаите, че вечерта, на 10 юли, се скарали с Гати, и когато се върнали в хотелската си стая, спортистът бил пиян и си легнал да спи. Според думите на жената, тя се събудила в 6 часа сутринта, повикала мъжа си, но той не отговорил. Аманда решила, че той спи и около 9 часа решила да го събуди, но тогава разбрала, че е мъртъв.

Според полицията обаче, съпругата на боксьора не успяла да обясни как е прекарала толкова време с него, а не е забелязала, че той е починал. Причината за смъртта му все още не е установена, но според предварителните данни, той е бил удушен. По шията на Гати били намерени следи, които са характерни за подобна насилствена смърт.

Тялото на канадския боксьор бе намерено на 11 юли в хотел в Бразилия, където той отишъл на почивка със съпругата си. Според негов близък приятел, в последно време Гати и Родригес се карали много и дори възнамерявали да се разведат.