Главният мениджър на колоездачен клуб Несебър Георги Енчев заяви в интервю за Гонг, че Европейското първенство на шосе за мъже и жени до 23 години, юноши и девойки, ще се проведе в София заради финансовите облаги. Заради надпреварата през почивните дни ще бъдат затворени редица улици за движение в столицата.

Шефът на клуба разкри, че неговият отбор е подал документи за домакинство на този шампионат в Българския колоездачен съюз, но от родната централа са предпочели да предложат София като домакин.

„Първенството трябваше да бъде в Слънчев бряг, а домакините да сме ние. Идеята беше на нашия клуб, а Еди Меркс ни съдейства за това. Маршрутът беше много интересен, покрай морския бряг и курортите. Така или иначе факт е, че е в София”, заяви Георги Енчев.

„Ние представихме документите си пред Българския колоездачен съюз, че сме готови да домакинстваме на първенството, но от централата ни изобщо не са споменали при кандидатстването, че ние можем да приемем надпреварата”, допълни още мениджърът на клуб Несебър.

Георги Енчев разкри, че УС на тима е взел решение повече да не провежда Гран при Несебър, след като не се уважава мнението на куба.

Основни булеварди и улици се затварят за движение, престой и паркиране през почивните дни, заради провеждането на Европейско първенство по колоездене на шосе за мъже и жени до 23 години, юноши и девойки. Забраната се налага за времето от 9.30 до 18.30 ч в събота и неделя. Заради колоездачната надпревара се променя маршрутът на близо 30 линии от градския транспорт.