Скоростното изкачване на НДК ще стартира утре, събота 28 септември в 16 ч. от фонтаните пред сградата. Участниците пробягват 200 метра и влизат през главния вход в НДК, където по стълбищното ядро вляво се изкачват до 8-ия етаж, правят пълна обиколка 360 градуса по терасата, после слизат по друго стълбищно ядро, излизат извън сградата за да финишират откъдето са тръгнали.

В 16.45 е стартът на оринтирането из сградата на НДК, а в 17 ч. над Билетния център започва фасадното изкачване по двойки алпинисти за време. По същото време в пространството пред сградата ще се организират много демонстрации, забавни игри, състезания.

НДК 360 се организира за втора поредна година и обединява няколко спортни събития в празник с цел да промотира възможностите за спорт в столицата и специално в и около НДК, откъдето фактически започва и пътят от центъра на града към планината Витоша.

Фестивалът е част от ежегодната "Европейска нощ на спорта" с организатори Столична община, Фондация "София - Европейска столица на спорта", НДК, НСА "Васил Левски" и Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

НДК 360 - Европейска нощ на спорта продължава инициативата с благотворителна цел за подпомагане на кампанията "Витоша - достъпна за всички" на Природен парк "Витоша", която набира средства за изграждане на алея и спортни площадки в планината за хора с физически увреждания.

Спортният празник се състои от бегово изкачване, фасадно изкачване, спортно ориентиране, издигане на топловъздушен балон, демонстрации, забавни игри и викторини.

Дата и час: 28 септември, събота, 2019 г. от 16.00 до 20.00 ч.

Място: Външно и вътрешно пространство НДК

Програма НДК 360 - Европейска нощ на спорта:

16.00 ч. Старт масов старт бегово изкачване

16.15 ч. Старт бегово изкачване

16.45 ч. Старт спортно ориентиране

17.00 ч. Старт фасадно изкачване

18.00 ч. Официално откриване на спортния празник

18.00 ч. Издигане с топловъздушен балон

18.35 ч. Награждаване бегово изкачване и ориентиране

19.30 ч. Награждаване фасадно изкачване

20.00 ч. Закриване на феста