За първи път в България ще се проведе професионален турнир по скуош. Спорт, който през последните години набира популярност не само у нас, но и в целия свят, и от аматьорско забавление се превърна в професионален спорт.

Dominos PSA Cup Sofia ще се проведе между 30 май и 2 юни в Sofia Squash Center. Турнирът е част от световната федерация по скуош - The Professional Squash Association (PSA) и ще носи точки на играчите в световната ранглиста.

За България ще играят първата ни ракета Стоил Жилев, най-добрата ни състезателка при девойките Калина Цонева. Другите ни състезателки са Найме Нуриева и Симона Линчева.

От чужбина идва третата ракета на Испания - Карлос Корнес. Идва също един от лидерите на холандския отбор - Пиедро Швеертман, както и шампионката на Европа до 19 години Карина Тима и основната и претендентка от Украйна - Надя Усенко. Ще има състезатели от Англия, Германия, Пакистан, Гърция, Турция, Австралия, Финландия, Норвегия, Италия, Ирландия, Испания, Хърватска, Румъния, Словакия и Колумбия.

"Изключително сме щастливи, че организираме подобен турнир. Тази година ще бъдем част от Satellite Tour, но амбициите ни са до няколко години да сме в официалната програма на PSA. В България ще дойдат топ играчи, които отговарят на световните стандарти."

"Престижните възможности на турнира го превръщат в привлекателна възможност за участие. Сигурни сме, че събитието ще бъде незабравимо - всеки, който иска да се забавлява, е добре дошъл“, споделя Ники Николов, представител на Dominos PSA Cup Sofia.