Професионалъстът Кубрат Пулев има поводи за празненства днес. Първо защото е рожденик и става на 29 години. Второ защото му съобщиха, че вече е в почивка. А третата причина е доста амбициозна за него - след няколко отлагания най-накрая е уреден 10-рундовия му мач с опитния Олег Платов. За първи път пред Гонг Кобрата обяви за вече договорената среща с 26-годишния украинец. Платов има зад гърба си 30 професионални срещи, от които 28 победи (22 нокаута), една прекратена среща заради случаен удар с глава и една единствена загуба по точки в далечната 2002 година срещу екскурзианта Людовик Мейс. Платов е номер 30 в неофициалната световна бокс класация и на няколко пъти размотаваша и канселираше срещите си с Кобрата.

В типичния си характерен стил Кубрат благодари за поздравленията, сподели, че още чака от Андреа подаръка си, но и се закани: „През есента искам да го размажа този! Вече от доста време се мотаем с него. Толкова пъти отказва, но сега ще го размажа. Ще бъде голям мач! Може да ви взема, да видите за какво става въпрос! Да усетите и вие тръпката поне малко”.

Ето още от интерюто пред Гонг на Кубрат Пулев:

Чувствам се супер на рождения ми ден. Всичко е супер. Леко с прители и Андреа ще се съберем сигурно в някое заведение. Аз не бях с нея на нейния рожден ден, но на моя ще сме двамата. Пожелавам си да ми се сбъднат нещата, които ми ги пожелават хората – съвсем обикновенни неща, да сме здрави, всичко да е наред и да има щастие.

Получих всякакви пожелания, но най-вече класическите здраве и любов, а аз имам двете в изобилие. Все още обаче не съм получил подаръка си от Андреа. Няколко пъти ме пита какво искам, но аз не знам. Каквото си искам си го имам. Но тя ще измисли нещо защото е изобретателна.

Не искам и не гледам на нещата от гледна точка на това, че е последния ми рожден ден започващ с двойка отпред. Това е поредният ми рожден ден и това ми харесва. Няма смесъл да мисля, че след година ще стана на 30. Всичко, което съм се захванал да правя, съм го направил. Обичам така – или правиш нещо както трябва, или не и изобщо не го правиш.

Чувствам се на 22-23 години, не вече на 29. Въпреки че има голяма разлика в мен в сревнение с когато бя на 22.

При вас първо го казвам – през есента ще играя 10-рундов мач с Олег Платов в Германия. Преди малко ми се обадиха, че сега ще почивам повече и август-асптември най-накрая ще го срещна този украинец. Този път вече е сигурно! Очакванията ми са да тренирам добре и да го размажа този! Вече от доста време се мотаем с него. Толкова пъти отказва, но сега ще го размажа. Ще бъде голям мач! Може да ви взема, да видите за какво става въпрос! Да усетите и вие тръпката поне малко.

Вече съм в почивка. Няма да участвам на гала-вечерта в Нойбранденбург на 6 май. Мислех, че последния ми мач ще бъде на 5 юни, но се оказва, че вече съм в почивка. Тази гала-вечер в четврътък ще я има, но ще бъде по-малка.

Доста научих вече на професионалния ринг. Като аматьор имах около 300 мача и имаше доста неща, които не можеш да правиш. При професионалистите пък почти всичко е позволено. Както на последната ми среща – аркади се отварят, чудесии . . . Всеки играе мръсно, съдиите не са толкова строги.

Аз не съм почитател на мръсните номера, гледам да си бия честно, но явно и това е в играта и в живота. Естествено и повечето пари са при професионалистите. Тук поне знам за какво го правя и си заслужава. А аз да съм доволен, значи е доста добре.

И при професионалистите си оставам Кобрата. Те си ми знаят този прякор, а и в залата винаги има доста българи, които викат постоянно: „Давай, Кобра! Давай!”. Хора от цял свят, не само немци виждат и ми знаят прозвището „Кобра” и така се обръщат към мен.

Тренирам си в България, но преди мача с Планов мисля да отида в Германия и за няколко спаринга.