Само преди броени дни фен-страницата ни във Фейсбук регистрира своя 40-хиляден фен. Това ни даде повод да потърсим „юбиляря“ Георги Мансиев, с цел да му зададем няколко въпроса. Но тъй като връзката с него се оказа непосилна, фен номер 40 001 се оказа щастливецът. За нас бе огромно удоволствие да поговорим с Калоян Аспарухов, който бе така любезен да отговори изчерпателно на всички наши въпроси.

Калоян е на 33 години от София и е спортно грамотен човек, тъй като е завършил спортно училище. В момента е безработен, а по принцип се занимава с компютри.

„Завършил съм спортно училище, но въпреки това, не се интересувам много от спорт. Видях статии, които излизат на мои познати и така реших да харесам фен-страницата ви във Фейсбук. Посещавам сайта Gong.bg, даже в момента съм в него, като се информирам най-вече за любопитните неща. Напълно удовлетворен съм от това, което предлага вашият сайт“, обясни нашият приятел във Фейсбук.

Относно това дали следи спортните предавания на Дарик радио, нашият фен бе лаконичен, че се вълнува повече от публицистиката.

Сред най-любимите спортове на Калоян са джудото и самбото, с които се е занимавал, докато е бил в спортното училище. Фен номер 40 001 следи с голям интерес и тениса на корт.

„По принцип съм от Левски, а извън България съм от Манчестър Юнайтед“, заяви относно пристрастията си нашият фен. „Много харесвах отбора по времето, когато играеше Димитър Бербатов. Също така, друг техен футболист, който много харесвах, е Дейвид Бекъм“, продължи Калоян.

Като главен виновник за раздялата между Манчестър Юнайтед и Бербатов, фенът посочи мениджъра на „червените дяволи“ Алекс Фъргюсън, като бе категоричен, че „Фулъм ще бъде най-големият печеливш от случилото се“.

„Димитър Бербатов ми е любимият футболист, оценявам много неговата скромност“, не скри 33-годишният фен.

„Много се ядосвам за Йордан Йовчев, че се отказа от спортната гимнастика като състезател“, с тъга сподели Калоян.

За новата 2013 година нашият приятел си пожела: „Надявам се футболът да се промени и играчите ни да спрат да се разхождат по терена и да започнат да играят“.

За финал Калоян отправи мило пожелание към нас, а ние се надяваме думите му да се окажат пророчески: „Пожелавам ви на тези 40 000 да сложите още четири нули отзад.“