Националният отбор на България по естетическа гимнастика се отдаде на истински релакс и забавление. Момичетата, които преди около месец спечелиха златните медали от третия кръг на Световна купа в Падерборн (Германия), опитаха от емоцията на водната аеробика. Едновременно с това състезателките включиха във възстановителната си програма и релаксиращата терапия на сауна парка в четиризвезден хотел, разположен в полите на Витоша.

Съвсем разбираемо, залата за фитнес бе “тактически” подмината от отбора, не защото физическите упражнения са им чужди, а защото денят бе предвиден само за удоволствия.

Основната част от възстановителната програма премина във водна аеробика, водена от опитния инструктор Мария Шпицер. Този вид упражнения в басейн са един от хитовете сред дамите за страхотна фигура, дори и за онези, които не се занимават активно със спорт, за хора със специфични травми и контузии, и дори за бременни жени.

Бившата шампионка по синхронно плуване Мария Шпицер направи бърза тонизираща тренировка на състезателките по естетическа гимнастика, осмелили се да влязат във водата на закрития басейн.

Те пък от своя страна станаха обект на любопитните погледи на цял един футболен отбор. Съставът на Славия бе събран на лагер в “Берлин Парк” в кв.Бояна преди важния сблъсък с Локомотив Пловдив. Мачът е тази вечер, на стадиона в “Овча купел”, от 16.00 часа. Треньорският щаб на “белите” също не пропусна да провери какво се случва в басейна, вероятно проучвайки шансовете за нови възможности за възстановяване и забавление на играчите.