Мигел Анхел Лопес от отбора на Астана имаше много неприятен инцидент по време на предпоследния 20-и етап на Джиро д'Италия. Колумбиецът, който е в топ 10 на генералното класиране, бе съборен от зрител на пътя по време на финалното изкачване, което му коства много ценни секунди. Вбесен от невниманието на зрителя, "Супермен" Лопес нанесе няколко удара на фена, след което свали шапката от главата му.

По правилника на Международния колоездачен съюз подобно поведение би могло да се накаже с отстраняване от състезанието, но състезателното жури определи случилото се като "човешка реакция". В последствие Лопес се извини за действията си и поиска повече уважение от страна на феновете.

Лопес водеше преследваческа група зад лидерите Винченцо Нибали, Ричард Капарас и Микел Ланда, когато фенът се блъсна в него и го свали на земята.

Лопес загуби доста време и в крайна сметка завърши на 1:49 минути зад победителя и свой съотборник Пейо Билбао.

"Бях съборен на земята. Това изисква повече уважение към колоездачите. Съжалявам. Беше момент на чист адреналин и се получи така", заяви Лопес. "Много несигурно е. Случвало се е много на Джирото, на Тура, заслужаваме повече уважение. Разбирам, че има много емоции, но ние влагаме огромни усилия и после идват и те свалят на земята. Какво се случва, ако счупиш нещо и трябва да се прибереш у дома?"

Вижте инцидента: