В днешното си издание английският таблоид Сън предостави на читателите си материал посветен на най-красивите лица на руския парламент. Любопитното е, че по-голяма част от тях съвсем до скоро бяха част от спортните арени. Партията на президента на Русия Владимир Путин спечели с убедителен процент изборите за руската Дума, а в парламента влязоха имена като Алина Кабаева, Светлана Хорхина, Светлана Журова, Наталия Карпович и др.

 

“Тези жени може и да изглеждат така, сякаш с години са били по кориците на списания, но се оказа, че това са лицата (и телата) на политическото бъдеще на Русия”, се казва в статията, която акцентира върху дамите, част от които са излагали прелестите си на показ.

 

“Тези млади жени притежават енергията да се превърнат в много сериозни законодатели”, казва един от политолозите в Русия. Според бившия член на парламента Алексей Митрофанов, тези красавици ще бъдат лоялни на президента и неговата партия: “Те са великолепни и освен това имат фантастични спортни кариери. Всички те са били най-добрите в своите области.”

 

 

Алина Кабаева е олимпийска и световна шампионска по художествена гимнастика.

 

“Хората често ме питат дали бих се снимала за Плейбой. Вече са ми предлагали, но отговорът винаги е бил “не”. Преди всичко гледам на женското тяло от страна на естетиката”, казва 24-годишната красавица.

 

 

 

Светлана Хорхина е бивш състезател по спортна гимнастика със седем медала от Олимпийски игри. “Позирах гола за Плейбой когато бях на 17-18 години и това ми достави огромно удоволствие”, разкрива 28-годишната Хорхина.

 

“А и защо не? Особено когато има какво да покажете. Ще работя за най-добрия политически отбор”, добави Светлана.

 

 

 

Светлана Журова е кънкобегачка, олимпийска шампионка от Торино на 500 метра. 35-годишната рускиня се е съблякла през фотообективите заради любовта си към спорта. Със спечелените пари тя помогнала на своя отбор.

 

“За щастие никой не ме е убеждавал да позирам абсолютно гола”, каза Журова.

 

 

 

Светлана Карпович е сребърен медалист от световния шампионат по бокс за жени през 2002 година, на която нокаутът не й е непознат. Не се заблуждавайте от нейните 35 години, защото през последните две тя е работила като телохранител.

 

 

 

 

Прима балерината Светлана Захарова също ще краси руската Дума. Тя е част от московския Болшой балет, който е част от Болшой театър.

 

“Всичко в Кремъл ме впечатлява. Там е концентрирана много голяма енергия. Дори въздухът е различен”, сподели 28-годишната Захарова.