Стана ясна причината за комичния гаф с медалите за финиширалите в Софийския маратон преди 10 дни.

Куриоз: Правописна грешка на медалите от Софийския маратон

Както е известно, на тгях бе изобразен Народния театър „Иван Вазов”, но на надписа вместо думата театър бе изписано грешното „театар”.

Организаторите на маратона споделиха, че вината е във фирмата, наета за производството на отличията Running Imp. От компанията пък поднесоха своите извинения.

„От името на Running Imp бихме желали да приемете искрени извинения за това, че възпоменателните медали на Wizz Air София Маратон бяха произведени некоректно. Държим да се знае, че организаторите на маратона бяха одобрили две предварителни заготовки, на които надписът бе изписан правилно. След това обаче екипът в нашата фабрика е проявил небрежност, довела до неприятната буквена грешка. Искаме да е ясно, че организаторите на маратона нямат никаква вина и ние от Running Imp поемаме пълната отговорност за станалото, като приемаме строги мерки това да не се повтори. Още веднъж искаме да се извиним на организаторите и на всички получили медали участници в Wizz Air София Маратон 2017,“ се казва в писмото на фирмата-производител, подписано от отговорника по продажбите Даниел Фармър. 

Маратонът спечели кениецът Бармао Кипроно, който пробяга класическата дистанция по улиците на столицата за 2:14:49 часа. Победителка при жените стана неговата сънародничка Рут Матебо, финиширала за време от 2:40:30 часа.