Минаха шест години! Днес отново имаме рожден ден! Честито и на нас, честито и на Вас – читателите ни!

Наскоро мина и отмина първият национален референдум в България от години. Колко бяха гласували – милион и нещо. Слаба работа, както се оказа в крайна сметка. Ами ние за няколко дни правим подобна цифра от посетители. Не че се хвалим, просто ни е удобно да вмъкнем референдума като тема точно сега. Тези изминали шест години са един ежедневен референдум от страна на нашите читатели. И всеки ден от тези общо 2190 дни от нашето съществуване вие гласувате с категорично „ДА!” за сайта Gong.bg! Какво повече може да добавим...

Иначе, времената са трудни – и за нас, предполагам и за всеки от вас. Но ние напук на всичко не само оцеляваме, но и продължаваме да бъдем горди с присъствието си в редиците на българската спортна журналистика. Така силно желаем да имаме възможността да пишем, да анализираме в сайта още и още позитивни спортни новини. Да съобщаваме за нови и нови български спортни успехи. Защото, честно да си признаем, малко се поуморихме през тези шест години от разочарования, от неуспехи и провали, от негативизъм, който се шири около нас постоянно. Поради което трябва да умеем да ценим още повече случващото се хубаво. Това, че все още се намират български футболисти, които да отиват да ритат в Премиършип, макар и в по-скромни тимове. Това, че имаме тенисисти, които играят в турнирите от Големия шлем, понякога макар и само в първите кръгове. Нека се научим да уважаваме и малкото достойнство, което ни е останало и което ни кара да продължаваме напред.

Ч.Р.Д. на всеки един от колегите в Gong.bg, на всички от спортния отдел на Дарик радио, на нашите кореспонденти и хора, които ни помагат през тези години.

Ценете хубавото около вас. Надявам се и ние да сме едно от тези неща...

Ники Александров