Световноизвестният кикбоскьор Бадр Хари ще излезе до края на седмицата от затвора. Това съобщи говорителят му Жак де Вит.

Приятелят на звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе осъден на две години затвор заради няколко прояви на насилие и нощни безредици в Амстердам.

32-годишният Хари, който е холандски гражданин ще бъде освободен от затвора в петък, след което ще се прибере в Мароко, където живее през последните години заедно със своето семейство.

Де Вит обяви, че за момента Бадр Хари не обмисля възможността да възобнови спорната си кариера, въпреки че „кариерата му все още не е приключила и вярва, че тя ще продължи да бъде успешна“.

Хари лежа в затвора през последните седем месеца и десет дни, след като през февруари Върховният съд на Хага го осъди заради нападението над холандския бизнесмен Коен Еверинк по време на вечерно парти на „Йохан Кройф Арена“ през 2012 година.

Бадр Хари също така бе осъден и за друг инцидент в клуб „Джими Уу“ в холандската столица, където борецът счупи чаша пред човек, след което се опита да го нападне с натрошеното стъкло.

Хари не присъства в Хага, за да чуе присъдата си, въпреки че два месеца по-късно той пътува в Холандия, за да изпълни присъдата си.

През последните месеци отношенията между Бадр Хари и Кристиано Роналдо придобиха известност, след като португалският футболист на няколко пъти публикува свои снимки с него от Мароко. Освен това португалецът често пътуваше до африканската страна, за да се вижда с кикбоксьора. Честите посещения на Кристиано в Мароко накараха злите езици да говорят, че помежду им има нещо повече от мъжка дружба.