Членът на управляващото в Дубай семейство шейх Саид бен Мактум Ал Мактум, който пристигнал в Беларус в началото на август за участие в състезания по спортна стрелба, успя през това време да се ожени.

На 5 септември той ще отпътува от Минск заедно с младата си жена, съобщи за РИА Новости представителят на арабския принц Рабиа Ал Авадми.

Авадми каза, че избраницата на принца е 19-годишната Наталия, която живее в Беларус и е работела като сервитьорка. По националност момичето е азербайджанка, а по вероизповедание – мюсюлманка.

Шейхът е пристигнал в Минск на 7 август за участие в състезания по спортна стрелба, а бракът му с Наталия е сключен на 27 август. Както твърдят беларуските интернет издания, Наталия става втората жена на принца. Пищно тържество по повод бракосъчетанието не е имало, информира БГНЕС. 

Планира се младата двойка да замине утре за Кипър, където също ще има състезания по стрелба. Журналистите, които успели да се свържат с Наталия, не могли да научат от нея нищо. Тя само казала, че няма да говори без знанието на мъжа си.