„Отбор на надеждата”, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври, се сприятели с официалния фен клуб на Манчестър Юнайтед в нашата страна. Най-запалените привърженици на „червените дяволи” в София се включиха в шестия турнир от проекта Homeless World Cup Bulgaria, който се проведе през изминалия уикенд. Демонстративният мач, който феновете изиграха, завърши с успех за бездомните младежи, но всички на терена останаха удоволетворени, че са положили основите на едно дългогодишно приятелство. Фен клубът на „Манчестър Юнайтед”, който често организира собствени благотворителни кампании, поиска реванш от „Отбор на надиждата” по време на ежегодния му футболен турнир за деца в неравностойно положение. Събитието ще се проведе от 1 до 3 юни в село Самоводене, което се намира на 10 км. от град Велико Търново. В него ще вземат деца от домове в Хасково, Стара Загора, Балван, Овча Могила, Велико Търново, Стражица и SOS Детски селища.

„Отбор на надеждата” и Манчестър Юнайтед са свързани помежду си и чрез общия им партньор GLOBUL. Мобилният оператор е генерален спонсор на проекта Homeless World Cup Bulgaria от декември 2011 г., а в началото на миналия месец подписа 3-годишен договор за сътрудничество и с „червените дяволи”.

Същевременно дамският „Отбор на надеждата” в събота взе участие в благотворителен женски турнир, организиран няколко пъти в годината от ентусиастките Николина Георгиева и Венелина Гюрова. Този път в състезанието се включиха 6 отбора, а целта му беше да подпомогне две каузи – дарителска кампания в полза на 19-годишния Александър-Слав Паскалев с диагноза рак на мозъка, който в момента е на химиотерапия в Германия, и събиране на дрехи за дамския „Отбор на надеждата”.