Бившият боксов световен шампион Майк Тайсън беше задържан на летището в Лос Анжелис след физическа разправа с папарак.

Говорителят на летищната полиция - сержант Джим Холкомб, каза, че инцидентът станал в 16:30 часа местно време в сряда на Терминал 7 на летището, пред гишето на авиокомпания Юнайтед Еърлайнс.

Сержантът уточни, че 43-годишният Тайсън нанесъл удар на папарака, който паднал на земята и си ударил челото. Той бил откаран в болница, предаде Асошиейтед Прес.

Холкомб допълни, че и Тайсън, и папаракът са заплашени от повдигането на обвинения за непристойно държание и побой на обществено място. При задържането Тайсън не е оказал съпротива и бил готов да сътрудничи на полицията, уточни началникът на летищната полиция.

Говорителката на Тайсън Тами Брук, цитирана от Ройтерс, разказа, че боксьорът, съпругата му и 10-месечното им бебе били „нападнати” на летището от прекалено настоятелен папарак. Железния Майк действал в състояние на самозащита, за да предпази детето си.

През 1992 година Тайсън беше осъден за изнасилване и прекара три години в затвора. Той се опита да се върне на ринга, но накрая се оттегли от бокса през 2005 година.