Известната американска певица Мадона смята да дебютира като кинорежисьор и да направи филм, посветен на бившия професионален боксьор и бивш световен шампион Емил Грифит. В средата на 60-те години на миналия век тъмнокожият американец Емил Грифит бе световен шампион по бокс за професионалисти в полутежка категория.

Филмът е с работно заглавие "Blade To The Heart" /"Нож в сърцето"/ и ще разказва за печално известните събития около третия мач на Грифит с кубинеца Бени Паре през 1962 година.

В този мач Грифит нокаутира Бени Паре, който изпада в кома и след десет дни умира, без да дойде в съзнание. Смъртта на кубинския боксьор предизвика грандиозен скандал, тъй като мачът бе предаван директно от една от водещите американски телевизии.

Освен на чисто боксовата тематика във филма ще бъде отделено подобаващо внимание и на сексуалната ориентация на Грифит, която бе един от факторите за неговото жестоко съперничество с Паре. Да напомним, че кубинецът постоянно

намекваше за нетрадиционната сексуална ориентация на американския боксьор, а през 60-те години признаването на хомосексуалността означаваше край на кариерата на всеки обществен деятел или спортист. Може би именно този факт е предизвикал интереса на Мадона към тази история.

Преди две години Емил Грифит в интервю призна, че тезинамеци не са били лишени от основание. "Аз понякога посещавам гей-клубове, а хората нека си мислят каквото искат", каза Грифит.

Преди 14 години бившият световен шампион Емил Грифит бе жестоко пребит при посещение на един от своите любими барове и още страда от последиците от побоя.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.