Най-големият, традиционен и единствен по рода си истински Рок фестивал в България вече е с ново име - КАВАРНА РОК ФЕСТ ! Тази година фестивалът ще се проведе от 23-ти до 25-ти юли в Каварна и ще разтърси стадион „Калиакра” за пета поредна година и ще посрещне на сцената си много повече рок и метъл банди!

На 23-ти юли, подобаващо начало на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 ще дадат метъл Кралиците Tarja Turunen и Doro Pesch, подкрепени от Epica , Leaves’ Eyes и Atrocity. Във вечерта на дамските Рок вокали феновете ще се насладят не само на страхотни гласове, но и на едни от най-красивите Рок дами от световната сцена.

На 24-ти юли Каварна ще се разтресе от Kreator, Sodom и веселяците - Korpiklaani.

Финалният ден на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 - 25-ти юли ще връхлети феновете в Каварна с четири банди-мечта - Accept, AnnihIlator, Primal Fear и Voivod.

Повечето групи пристигат за първи път в България, а всички те, с изключение на Accept, ще стъпят за първи път в Каварна в рамките на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010.

Билетите за КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 се пускат в продажба от днес /30.03.2010г/ и ще се продават ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg и в магазините на Office1Superstore, M-Tel, Orange Center, Fonex, Tехномаркет и Мултирама. Цената на тридневен билет за фестивала ще бъде 90 лв, а на еднодневен билет – 40 лв.

КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 се организира от Община Каварна и Лауд Консертс /Loud Concerts/.

Наред с новото си име КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 може да се похвали и с нов облик на истинки рок фестивал – с много повече групи в програмата си, с много повече забавления, неповторими емоции и морско настроение! Много награди - покани, тениски, meet&great с бандите и всякакви други възможности, очакват феновете и гостите на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010.

По традиция и този път един от посетителите на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010 ще си тръгне от морето с чисто нов мотор Harley Davidson. Единственото условие за участие в томболата за мотора е - да притежаваш тридневен билет за КАВАРНА РОК ФЕСТ 2010.