Волейболистът Матей Казийски е временният водач в класацията Мъж на годината. Спортистът е номиниран за престижното отличие заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиера Цветан Цветанов. Вече седми ден върви гласуването за тримата на сайта manoftheyear.bg. Всеки, който иска, може да се включи в избирането на мъжа на годината до 26 ноември включително. Конкурсът се организира от Дарик за трети пореден път, а това е неговото 20-то издание.

Близо 7500 души са гласували до този момент за Мъж на годината. Голяма част от тях сочат за победител в конкурса Матей Казийски. Във временното класиране на второ място е министър Росен Плевнелиев – с доста по-малко гласове от спортиста Казийски, но и с доста повече от вицепремиера Цветан Цветанов, който засега е последен в класацията.

Само преди дни бяха обявени резултатите от проучване на общественото мнение, което показа, че иначе високият рейтинг на министъра на вътрешните работи Цветанов е пострадал сериозно заради скандала с имотното и финансовото му състояние. Спадът му в класацията за най-харесван министър от кабинета е с 10%. Процентите одобрение за Росен Плевнелиев пък продължават да растат. И гласуването за Мъж на годината в сайта manoftheyear.bg само потвърждава изводите на социолозите.

Колкото до гласовете за Матей Казийски – те се дължат и на факта, че в интернет тече мащабна кампания в негова подкрепа, организирана от феновете му. Дали волейболистът ще запази преднината си в класацията на Дарик ще стане ясно следващия понеделник, 15 ноември, когато временните позиции на тримата номинирани за отличието ще бъдат обновени в сайта manoftheyear.bg.

Гласуването за Казийски, Плевнелиев и Цветанов продължава до 26 ноември включително. А кой от тях е победителят ще бъде обявено на 2 декември на церемония в Младежкия театър "Николай Бинев".