Общо 47 момичета са заявили участие за покриване на Спортно-технически нива в художествената гимнастика. Първият изпит ще се проведе тази неделя в НСБ „Раковски”. Очаквайте снимки и новини за първите деца преминали изпита.

Новата програма „Спортно-технически нива в художествената гимнастика” бе представена и одобрена от 130 съдии и треньори от клубовете в страната. 

Художествена гимнастика

източник: facebook.com/BGRGfederation/

По инициатива на Българска федерация по художествена гимнастика Мария Петрова, Мария Гатева и Мария Кънчева разработиха система за подобряване техниката и уеднаквяване изпълнението на основни упражнения в художествената гимнастика при най-малките.

Това е още една възможност за изява на всяко момиче и признание за труда, както на гимнастичките, така и на треньорите по клубовете.

Художествена гимнастика

източник: facebook.com/BGRGfederation/

За всяка малка гимнастичка са предвидени специални шноли – звезди в цветовете на дъгата, които ще красят косите на отличилите се и ще показват нивото, до което са достигнали – индиго, виолетова, синя, зелена, жълта, оранжева и червена.

Последните три цвята на шноли ще бъдат с цветовете на медалите – бронзова, сребърна и златна. Така всяко малко момиченце ще се стреми да подобрява нивото си докато се окичи със златна шнола в косичката.