Съвсем напук на всички скептици се оказа, че голфът може да бъде и много сексапилен. Доказа го най-добрата представителка на Италия в този спорт – Софи Сандоло.

Красавицата успя да се снима за календар за 2008 година, при това в изключително еротични пози. Още от 2005-та Софи ежегодно участва в подобни фотосесии, което категорично й носи не само слава, но и добри приходи.

Самата голфърка сподели, че прави това за самореклама, както и да популяризира любимия си спорт. “Голфът е удивително зрелище. Моят календар трябва да покаже, че този спорт заслужава вниманието на женския пол”, заяви Софи, която определено жъне повече успехи по кориците на списанията.

Трябва да се отбележи, че Софи Сандоло бе призната от ESPN за една от най-сексапилните спортистки на планетата.

Тя е започнала да борави със стика на 14 години, а на 16 вече е била част от националния отбор на Италия. От 1999 година е професионален състезател. От 2005 година обаче редовно започна да се снима за еротични календари, за да покаже, че и „спортистките могат да бъдат сексапилни”.

След прекратяването на кариерата красавицата има намерение да се завърне в родното си място Марина ди Кампо (на остров Елба на Средиземно море), където живее нейната баба.