Глобалната кауза Wings for Life World Run с първо събитие в България

Wings for Life World Run

Wings for Life World Run

Първото организирано бягане в България, част от каузата Wings For Life World Run е вече факт.

Екипът на Run BG, който ежегодно организира и подкрепя редица състезания по бягане в България, тази година се присъединява към каузата на фондация Wings for Life („Крила за живот“) за набиране на средства, 100% от които се даряват в полза на медицински изследвания, целящи уврежданията на гръбначния стълб да станат напълно лечими.

Всички желаещи ще могат да бягат за каузата с отбора на Run BG на 7­и май в Борисовата градина, точно в 14:00 часа – същото време, по което стартират и бяганията в подкрепа на Wings for Life по целия свят.

Бягането, организирано от Run BG, ще започне от езерото „Ариана“, а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км. Заради уникалния формат на събитието Wings for Life World Run,  всеки участник ще може да избяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето.

Участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза кола-преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. В България и други страни, функциите на колата ще бъдат изпълнявани от специалното приложение Wings for Life World Run App.

Приложението може да бъде свалено за Adroid и iOS и ще отчете какво разстояние сме успели да избягаме, преди да ни „настигне” и ще включи резултата ни в класирането на състезателите от целия свят.

Повече информация можете да откриете тук:

Официална страница на  Wings for Life World Run в България

Официалната страница на Wings for Life World Run

Официалната страница на бягането в София

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Други спортове