Пет български спортистки влязоха в битка на конкурса „Жена на годината” на списание GRAZIA.

Победителката в категория Спорт ще стане известна тази неделя след 20 часа на церемонията в хотел Кемпински Зографски.

Волейболистката Ева Янева, боркинята Станка Златева, сприньорката Тезджан Наимова, баскетболистката Теодора Петрова и боксьорката Галина Иванова се номинираните, за които гласуват читателките на женското списание.

Благотворителният конкурс „GRAZIA Жена на годината” ще се проведе за втора година под патронажа на еврокомисаря г-жа Меглена Кунева. Организаторите от Атика Медия номинират участнички в общо 12 категории - мода-лица, мода-дизайнери, сцена, музика, спорт, изкуство, телевизия, журналистика, наука, бизнес, политика, благотворителност. Във всяка категория има по пет номинации (критерият е базиран на адекватността на номинираните в пространството и техните заслуги към обществения живот през последните месеци).

Тази година списание GRAZIA прави и едно изключение – номинира и награждава общо в категория „Общество” петте медицински сестри, чието завръщане на летище София на 24 юли беше едно от категоричните събития на годината. Те получават статуетката „Жена на годината” без номинации и гласуване – с нея GRAZIA отличава търпението и смелостта им, както и търпението и смелостта на всички онези, които през последните години живяха с драмата на медиците в Либия.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.