Боксьорката Галина Иванова спечели приза „Жена на годината” в категория Спорт на списание GRAZIA.

Галя бе определена за победител след гласуване в битка с други четири родни спортистки - волейболистката Ева Янева, боркинята Станка Златева, сприньорката Тезджан Наимова и баскетболистката Теодора Петрова.

Галина получи наградата си от футболиста на ЦСКА Фелипе Машадо.

На пищната церемония снощи от спортните личности се отличи най-добрата българска волейболистка на последното десетилетие Антонина Зетова, която е бременна в седмия месец.

Благотворителният конкурс на GRAZIA „Жена на годината” се проведе за втора година под патронажа на еврокомисаря г-жа Меглена Кунева. Организаторите от Атика Медия отличиха участнички в общо 12 категории и раздадоха още седем специални приза.

В категория Политика Мария Капон получи статуетката от ръцете на собственика на Дарик радио Радосвет Радев.

Във всяка категория имаше по пет номинации (критерият е базиран на адекватността на номинираните в пространството и техните заслуги към обществения живот през последните месеци).

Тази година списание GRAZIA направи и едно изключение – номинира и награди общо в категория „Общество” петте медицински сестри, които не скриха сълзите си на сцената, след като пет осемгодишни дечица им дадоха статуетките за показаното търпение и смелост, както и търпението и смелостта на всички онези, които през последните години живяха с драмата на медиците в Либия.