Бебе проплака в едно от най-популярните у нас гимнастически семейства. Бившата национална състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева-дъщеря роди второто си момиченце. На 8 ноември тя дари съпруга си Илия Янев с още една дъщеря.

Силвия Митева спази традицията да даде специално име на своята рожба. Красавицата, която се роди в прекрасни мерки - 2.900 кг и 47 сантиметра - се казва Илея в чест на своя татко - Илия.

Първородната дъщеря е трето поколение Силвия, като носи името на своята майка и баба. Прекрасната 3-годишна дама расте в залата по художествена гимнастика и упорито следва стъпките на Силвия Дивчева - Митева и Силвия Митева - Янева.

Силвия Дивчева - Митева (треньор) и Силвия Митева (състезател)

източник: Sofia Photo Agency

Илея проплака в 1-ва специализирана АГ „Св. София” в столицата при д-р Рени Ковачева. Цялото семейство благодари на екипа, който помогна за появата на бял свят както на красивата Илея, така и на нейната кака Сиси.

Семейството на Силвия Митева е тясно свързано не само с художествената, но и със спортната гимнастика. Съпругът ѝ Илия Янев, както и нейният баща Димитър Митев са дългогодишни треньори именно по спортна гимнастика.

Силвия Митева раздели четвъртото място в многобоя в Бърно

източник: БГНЕС, архив

Силвия Митева и Илия Янев минаха под венчилото през лятото на 2013 година, а на следващата година тя официално сложи край на професионалната си кариера като гимнастичка. Днес бившата националка е треньор, международен съдия и експерт на ФИГ към международните треньорски академии (FIG Academy).