Второто издание на лекоатлетическия "Кауфланд София Полумаратон 2019" ще се състои на 12 май. Трасето отново ще бъде впечатляващо, виещо се из красивата столична градска среда, приканващо не само софиянци, но и гости на града, към водене на по-активен и здравословен начин на живот.

За целта, за насърчаване и на най-малките е и безплатното ученическо състезание "RUN4EU", организирано в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Бюрото на Европейския парламент в България. Отворената надпревара ще включва бягания на групов или индивидуален принцип, щафетно бягане, както и забавни атлетически игри и предизвикателства, подходящи за всички в ученическа възраст.

Миналогодишното първо издание на "Кауфланд София Полумаратон" привлече над 1500 участници от повече от 20 страни. Очаква се интересът през този сезон да бъде още по-голям.  Организаторите ще подпомогнат подготовката на желаещите да участват със специални тренировъчни програми, както и с открити безплатни тренировки с водещи български лекоатлети. Заниманията ще се провеждат от 10.00 до 11.00 часа на паркинга на хипермаркета в Крива река до "Пирогов" в София на 31 март, 7 и 14 април и 5 май. За участие в тях не е необходимо предварително записване или регистрация за самия полумаратон. 

Регистрацията за двете събития "Кауфланд София Полумаратон" и "RUN4EU" е вече отворена, като ранни записвания за полумаратона до края на месец април са на промоционални цени: 9 лв. за 5 км, 39 лв. за 10 км и 49 лв. за полумаратон (21,1 км). 

За всички ученици, участващи в "RUN4EU", както и за хората над 60-годишна възраст, участието е безплатно и се изисква единствено регистрация на уебсайта.