19-годишният Виктор Илиев спечели 4-ия ранкинг турнир от календара на българска снукър федерация. Двубоите се изиграха през изминалия уикенд в спортен клуб „Академията“ – Арена Запад.

Вико успя да пречупи своя съперник на финала 16-годишния Велиан Димитров след обрат от 0:2 до 4:2 фрейма. Финалният двубой бе ръководен от рефера и директор на турнира Цветелина Минкова.

Най-големият брейк отново бе дело на Виктор Илиев, който на предишния турнир записа най-голямото постижение в българския снукър от 141 точки. В полуфиналите Виктор реализира брейк от 78 точки, който беше достатъчен за най-висока точкова серия в турнира. В двубоя си от тази фаза той се справи с Теодор Чомовски с категоричното 3:0 фрейма.

В другия полуфинал младите таланти Велиан Димитров и 14-годишния Максим Костов предложиха също много атрактивен сблъсък, спечелен с 3:2 от пловдивчанина Велиан. Двубоят започна с два фрейма за Максим, който не успя да задържи преднината си и напусна турнира в полуфиналите. В предишния кръг Велиан се справи с 3:0 над Димитър Ангелов.