Втората проба на Гийермо Джоунс е отрицателна. Това съобщи самият боксьор, цитиран от Fightnews. Става въпрос за допинг пробата на панамеца, взета след боя му с Денис Лебедев през месец май в Москва.

Двамата се биха за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория и в един от най-атрактивните мачове за годината Джоунс нокаутира съперника си в 11-ия рунд. WBA продължава да разследва случая и едва когато всичко е сигурно, ще вземе решение по повод боя. Вчера руският промоутър Андрей Рябинский заяви, че втората проба на Джоунс още не е отворена и това трябва да стане до края на месеца. Официално за това, коя точно лаборатория ще проведе анализ на пробата, не се съобщава. Панамски медии писаха, че това стане в Германия.

Анализът от първата проба на Джоунс, който даде положителен резултат за забранения диуретик "фуросемид", бе направен в лабораторията на Руската антидопингова агенция. Боксьорът категорично отрича да е приемал допинг и твърди, че този скандал е "оправдание за руснаците". Джоунс твърди, че неговият промоутър Дон Кинг е взел всичко под свой контрол и е посъветвал набедения боксьор да не се безпокои. Боят в руската столица се състоя на 17 май и в него руснакът защитаваше титлата си в категория до 90,7 кг. /БГНЕС