Ангел Няголов с Карлот постигна втора победа на турнира по прескачане на препятствия в конната база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Българският ездач триумфира за приз “G.P. Group”, след като спечели баража в третото изпитание за деня с 41,26 сек. Втори се класира румънецът Норберт Шуман с Лагерфелд с време 41,28 сек., следван от Сенчер Хорасан (Турция) с Флорентин – 41,38 сек.

Състезанието беше прекъснато за 10 мин., след като младата ни надежда Сияна Цончева падна и нейният кон Проми Модел се контузи.

При юношите триумфира гъркинята Ана Мария Папагеоргио с Ел Си Уайкики Акино, втори е Селим Чан Гюней (Турция) с Леон Джи, трета е Талия Афионери (Турция) с Вервелдуинд. Тримата имат квалификация за европейския шампионат за юноши.

Утре състезанието продължава от 8,30 ч. с изпитание за наградата на Българския спортен тотализатор, от 10,30 ч. ще е надпреварата за приз “Домейн Бойар”. В 13,30 ч. - старт за Световната купа, за приз конна база “Ген. Крум Лекарски”. Последното изпитание е квалификация за европейския шампионат тази година и за световните игри през 2014-а. Освен това носи точки за световната ранглиста.