Германецът Марсел Кител спечели втора етапна победа в колоездачната Обиколка на Италия, която в момента се провежда в Ирландия. Кител показа в два момента от днешния етап с дължина 187 километра от Армаг до Дъблин своите спринтьорски възможности и на 26-ия си рожден ден спечели с време 4 часа, 28 минути и 43 секунди.

Днес Обиколката се премести от Северна Ирландия в Република Ирландия, а хиляди се наредиха по крайбрежието на Графство Антрим, за да наблюдават състезанието.

Германецът е дебютант в Джирото през тази година, но не се уплаши и в последните 100 метра направи невероятен спринт, с който изправи британецът Бен Суифт и Елиа Вивиани от Италия, които останаха съответно 2-и и 3-и днес с времето на победителя. В топ 6 се наредиха още Давиде Аполонио (Италия), Насер Буани (Франция) и Едвалд Боасон Хаген (Норвегия).

Дъждовното време не позволи на някой от състезателите да рискува прекалено и да се опита да вземе аванс. Понеделник е почивен ден за целия Тур, а във вторник състезанието продължава в Италия.

Начело в генералното класиране остана австралиецът Майкъл Матюс, който води с време 10 часа, 6 минути и 37 секунди. Само на 8 секунди от него е италианският ветеран Алесандро Петаки, а 3-ата позиция в момента е друг италианец- Даниел Ос, който е на 10 секунди от лидера.