Олимпийският шампион Гълъбин Боевски все още няма повдигнато обвинение от съда в Сао Пауло. Това означава, че бившият състезател по вдигане на тежести ще остане в ареста, след като бе заловен с 9 килограма кокаин в багажа при прибирането си от Бразилия към България.

Според предварителната информация, съдът в Сао Пауло трябваше да заседава по делото днес, а адвокатите му да поискат освобождаване под гаранция.

„Новина няма. Чух се с българския адвокат на Боевски, който ми каза, че днес просто в съда не било подложено такова дело и до момента обвинение не е повдигнато на Гълъбин. Бразилският адвокат му е обяснил, че не е имало дело с такова име и такава точка за днес, което е малко странно. Там е и съпругата му, която донесе от България документи, и с това има още проблеми. Явно местните власти искат още нещо, освен заверка на тези документи“, сподели Георги Банов, журналист от вестник „24 часа“.

„Явно всичко ще започне през януари. Няма да може да се прибере за Коледа и Нова година, както искаше Боевски. Този вариант, поне до момента отпада, тъй като не се знае кога ще е датата за изчитане на обвинителния акт, а след това и самият съд ще има още 10 дни“, добави Георги Банов.

„Съпругата му Краси загуби близо един месец да легализира тези документи, но сега трябвало още нещо, като например, подпис на още по-заклет преводач, с какъвто тук в бразилското посолство не са разполагали“, добави журналистът.