Събота срещу неделя. Така дългоочакваният момент! Времето за поредната българска победа! Кубрат Пулев се изправя срещу Владимир Кличко! Кобрата срещу д-р Стоманен чук! След стотици часове подготовка на Витоша, Белмекен, в София, в Германия, с камъни, круши, камиони и най-вече с ръкавици, Мъж на годината`2013 е готов! Кобрата знае как и го може. Готов е да отговори на голямото предизвикателство след серията битки и психоатаки извън ринга. Кубрат е подготвен и знае, че съперникът в подобен 12 руднов мач стоварва около 425 удара с обща маса 27 тона.

Пулев трябва и може да издържи тежест от над 2 тона на всеки три минути. Всичките тренировки, които имаше са били само за едно – да устои на силата от 100 кг. на удар с дясната ръка на Кличко или от 50 кг. с лявата. Нека да не забравяме, че в двубоя си с Мариуш Вах, Владимир му стовари тежест с еквивалент от близо 14 слона или два автобуса и половина.

Кобрата обаче е скала, като морена от Витоша е! Заложните къщи дават очаквано солидно предимство на украинеца в битката в Хамбург, но това е очаквано, а и в такива моменти се реализират най-добрите изненади. А в лагера на Кубрат се подготвили сюрпризи за Кличко. Защото фаворизираният Владимир трябва и може да бъде сразен именно от една така изненада. Точно сега, точно в този момент!

След като България е постигала и пренаписвала спортната си история с именно такива изненади на футбол, волейбол, тенис и т.н., сега е време за български боксов сюрприз. Кубрат е истински българин, време е неговото име да се нареди достойно сред тези на Лечков, Балъков, Стоичков, Бербатов, Григор Димитров. Време е и името на Кобрата да бъде изписано със златни букви „Кубрат Пулев-Шампион”! Време е да разберем дали отново Господ може и ще бъде българин!