Предстои кулминацията на най-стария голф турнир в света. В 11:00 часа стартира последният ден от Откритият шампионат за тази година и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 4.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Преди началото на днешната програма норвежкият талант Виктор Ховланд и Рори Макелрой са лидери с общ резултат от 16 удара под пара след трети ден на турнира.  

Третото място във временното класиране разделят Камерън Йънг и КАмерън Смит с по 12 удара под пара. След тях с по минус 11 удара са Ким Сай-уу и Скоти Шефлър.

Както е известно, Тайгър Уудс изненадващо приключи участието си на „The Open“ едва във втория ден на най-стария турнир в света на голфа. Американската легенда загатна, че това може би е било последното му участие на "Сейнт Андрюс". Той завърши с резултат +9, който бе крайно недостатъчен, за да го нареди в Топ 70 и да му осигури участие за уикенда, когато ще се изиграят последните два кръга. След неуспешния опит да се класира напред за уикенда, Уудс си тръгна от "Сейнт Андрюс" със сълзи на очите и под мощните овации на публиката.