Отборите на Франция и Ирландия излизат един срещу друг в един от най-очакваните сблъсъци в турнира на Шестте нации. Двубоят е тази вечер от 18:45 часа на „Стад дьо Франс” и може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Двата тима са най-големите претенденти в надпреварата, като в днешния сблъсък като фаворит е сочен тимът на „петлите” най-вече заради домакинския фактор.

След първия кръг на турнира Франция и Ирландия заемат първото и второто място, като и двата тима имат по пет точки. Ирландците спечелиха у дома срещу настоящия шампион Уелс с 29:7 (4 есета), а французите бяха още по-убедителни - 37:10 над Италия (5 есета).

Историята на сблъсъците им в последните години е пълна с драматични моменти. Показателно е, че Ирландия има общо 12 победи в 48 срещи с французите, но шест от тях, половината, дойдоха в последните 8 години. Едната бе на Световното първенство през 2015-а, а другите пет - в Шестте нации.

Добавяме още две ремита от 2012-а и 2013-а и имаме статистиката, че Франция има само три победи над Ирландия за последното десетилетие. И не е случайно тогава, че "детелините" са с три титли в Six Nations за периода, докато "петлите" не са печелили надпреварата от 2010 г.