На 27-ми и 28-ми този месец лишените от свобода във Варна и в Бургас ще могат да покажат физическата си издръжливост като участват в турнира за най-силен мъж, организиран от Кирил Вълчев - Скалата.

Надпреварата включва силов трибой, канадска борба, скокове на въже и лицеви опори. Най-добрите ще получат за награда екипи за тренировки и свободното време, както и хранителни добавки.

Продуцентът Вълчев е помислил и за развлекателната част на проявата. Състезателите ще видят музикално шоу с участието на Ан Джи с балет, на Роси Близнакова и Боряна Христова, информира pressclubbg.com. Идеята е затворниците да бъдат стимулирани за активност в спорта. Тази инициатива започва още през 70-те години на ХХ в. в САЩ и е подкрепена от президента Ричард Никсън.

Данните след това сочат, че спортните занимания намаляват агресията, подобряват дисциплината и психологическия климат сред мъжете, които излежават своите присъди. Така инициаторът Вълчев обясни в Пресклуб България своето намерение да продължи занапред да работи за каузата спорт в затвора.

След морските градове, догодина идва ред на Пловдив, после преговорите ще продължат с управата и на останалите затвори в страната. Крайната цел е да се създаде национален турнир за излъчване на "Крал на силата".