Петър Стоянов-Вожда триумфира на седмия международен турнир за Преходната купа на сумотитаните. Тази вечер насред Москва капитанът на националния ни отбор вдигна огромна купа, приличаща на произведение на изкуството и взе плик с 10000 евро от наградния фонд.

Вожда стигна до успеха след седем победи в седем схватки. На финала Стоянов, който по-рано през годината стигна до трофея от международна надпревара в Самара и до вицесветовна титла, а вече има в колекцията си Интерконтиненталната купа, 16 национални титли, осем европейски и три сребърни медала от световни първенства, победи четирикратния световен първенец Алан Караев от Русия.

На полуфинал отново съперник на дохиото на Вожда бе Уламбайар Биамбайар - Биамба от Монголия. Преди това българският титан повели сумисти от Холандия, Полша и Русия.

Международният турнир за Преходната купа на сумотитаните, познат и като Гран При „Borec Challenges”. бе с участието на 12-те най-добри сумисти на планетата от осем страни – домакините от Русия, България, Япония, Монголия, САЩ, Германия, Полша и Украйна. Надпреварата бе и под патронажа на кмета на Москва Юрий Лужков.

Петър Стоянов и българската делегация се прибират в София в неделя. Очаква се полетът от Москва да кацне на аерогара София около 11:40 часа, като там Вожда ще покаже уникалната по вид купа.