Петър Стоянов-Вожда от Килърите все още не можел да се оправи от преживения стрес след ареста си. "Той още е в болница, поставен му е байпас, но кръвното му продължава да е високо", заяви пред "24 часа" един от защитниците на Вожда, адвокат Николай Беров.

На 4 август Софийският апелативен съд пусна Петър Стоянов срещу подписка. "Ще искам да се назначи психиатрична експертиза на обявения за поръчител на убийството на Юри Галев бизнесмен Янко Попов-Туци", закани се Беров вчера.

Според него е всеизвестен факт, че Туци не е добре психически. Преди години той си навехнал крака и заради предозирана упойка цял месец бил в кома и на косъм от смъртта.

"След онзи случай той често говори небивалици. Явно мозъкът му е останал увреден. Ще поискам да му направят експертиза, защото се съмнявам дали е годен да участва в процеса", обясни Беров.

Действително клиентът му познавал крупни подземни босове като Маргините, Милчо Бонев - Бай Миле и Стоил Славов, но това станало покрай спорта. Единствените му ядове с полицията пък били заради близката му дружба с Николай Петров-Колята. Вожда се опитвал да вразуми Петров, но не успял.

Колята бе разстрелян пред детето си в апартамента му в столичния кв. Младост 2 през 2003 г. Тогава се смяташе, че Колята е поредната жертва в гангстерската война за преразпределението на наркопазара у нас.