Капитанът, менажер и треньор на националния ни отбор по сумо Петър Стоянов ще бъде председател на журито на конкурса за красота „Мис Варна 2009”. Най-титулуваният ни сумист като признат ценител на женския чар бе поканен да оглави хората, които ще определят победителката в надпреварата символ на красота и женственост .

„Ще се радвам да изберем най-красивата варненка и да бъде председател на журито. Конкурсът ще бъде в Гранд Хотел Варна, където националните сумисти са на лагер отдавна и със сигурност ще бъде вълнуваща вечер. Няма обаче да разреша на момчетата да присъстват на шоуто, за да неразконцентрират подготовката си. Ще взема със себе си само бивши сумисти” каза Вожда.

Мис Варна е най-престижният конкурс за красота в региона с над 10-годишна активна история. Традиция е спечелилото момиче да представи града на националния конкурс „Мис България”. Най-красивата от морската столица ще получи корона от бяло злато с инкрустирани камъни „Сваровски” за 8000 евро. 27 момичета от 14 до 23 години се борят за титлата в надпреварата, организирана от модна агенция Vip Fashion group. Ники Кънчев ще бъде водещ на шоуто на 27 август в Гранд Хотел Варна, която ще завърши с уникално светлинно шоу с пиротехнически ефекти около самия басейн. Освен Мис Варна 2009 ще бъде избрана и Мис интернет, гласуването за която вече започна от цяла България на www.missvarna.com.