„Българите сте големи и силни хора”. До това заключение стигнаха за пореден път японците, по чиито стандарт в асансьор могат да се качат максимум 9 човека с тегло 600 кг. Това прави средно по 66,67 кг на човек. Близо два пъти повече тежи на мястото си изп.директор на Българската федерация по сумо, капитан, менажер и треньор на националния отбор Петър Стоянов. Габаритите му впечатляват японците не само в зала Риогоку, където се провежда Големия есенен турнир, не само по улиците, но в нощните заведения.

Да видиш толкова висок и мащабен мъж в Япония, може почти само да го направиш на дохиото по време на сумо турнир или в професионална школа, защото японците някак са доста по-дребнички.

И с цялата си мощ Петър Стоянов, познат като най-титулуваният роден сумист, доказа, че българинът си тежи на мястото. Това се случи снощи в доста реномирана дискотека в популярния квартал Гинза в Токио. Заедно със свои приятели, Вожда реши да посети за кратко нощното заведение, но остави за спомен счупено сепаре. Без да усети Стоянов бе разместил и посчупил част от мястото, където седи. Рамката на сепарето бе излязла от мястото си, имаше няколко щръкнали пирона и минимално количество тресчици. Сепарето въпреки че бе пострадало, продължи да функционира.

В заведението, кротко седейки Вожда събираше погледи на мъже и жени с фигурата си. Бяха доста желаещите да се снимат с него, но персоналът не позволи да бъде нарушавано спокойствието на българската група.

Шантаво облечените японки предпочитаха да коментират Стоянов, отколкото костюмираните до един японци и по жестовете им личеше, че рядко виждат толкова едър мъж и то българин.