Изгубени в нощен Пекин. В тази ситуация се оказаха националните ни волейболисти след мача със САЩ, информираха от българския щаб. Шофьорът на рейса се обърка, изгуби пътя и се натресе в някакъв краен квартал на Пекин. Националите се видяха сред някакви бидонвили в запустяла район.

Шофьорът започна да пита за вярното трасе водачи на таксита, след дълго лутане и уточнение най-накрая се реши да обърне автобуса насред някаква улица. Това обаче не се получи поради тясното платно и последва втори опит на 500 метра от първия. Там вече нещата станаха, но за малко в тъмнината не бе сгазен при давенето на заден ход един заблуден китаец с триколесен велосипед.

Всичко това ставаше в 1.45 посред нощ, а като за капак домакините бяха насрочили утрешната тренировка за 10.30 поради липса на свободна зала. При това положение коментарите на нашите национали за среднощните им митарства бяха резонни: "Да караме направо към залата" и "Пак ни се падна свирка без топче"...

"ВЕЛИКИ СТЕ! Гордеем се, че сме българи! Съдията – в ІІІ клас!" тази трогателна бележка намериха залепена на вратата на апартамента си българските волейболни национали, когато се прибраха в селото след мача със САЩ към 2.30 миналата нощ. Депешата бе подписана с многозначителното "От ансамбъла".

Мартин Стоев се захласна по най-новата мода в олимпийското село – електрическите мотоциклети. Скутерчетата са истински хит за придвижване из олимпийското село. Треньорът е твърдо решен да си закупи, докато е тук превозното средство, което е с миниатюрни гуми, но много мощно.