Старши треньорът на отбора на ЦСКА по водна топка Йордан Велинов изпрати култова жалба до министъра на спорта Мариана Георгиева. Наставникът влязъл в спор със съдията на мача между "армейците" и ЦСКА Йордан Донев.

Gong.bg се добра до жалбата, която вече е заведена в централата, като текстът с точните цитати е цензуриран, заради обидните квалификации.  

ЖАЛБА

Уважаеми господа, като треньор на отбора по водна топка на СКВТ "ЦСКА", след срещата от първия финален турнир за мъже, група А, по водна топка,проведен в гр.Варна от 13.06.2014 до 15.06.2014 г. между отборите на СКВТ ЦСКА - Черно море, арбитъра на горепосочената  среща доц.Йордан  Донев, преподавател в НСА "В.Левски", председател на треньорския съвет,международен съдия при ЛЕН и член на УС на БФВТ,отправи следните обидни думи към мен,цитирам:

"Да ти *** майката дебела - владайска свиня, махай се от тук, че ще те пребия от бой, ще ми правиш турски м*нет и лижеш к**а, детето ти ще стане идиот като теб бе боклук....", край на цитата!

Обидните думи бяха отправени в присъствието на делегата на срещата Антон Асенов Георгиев, международния съдия Огнян Герасимов, 4-ри годишният ми син, и състезателите от СКВТ "ЦСКА": Кирил Димов, Васил Василев, Антон Писароглов, Цветомир Обретенов. С което ми беше уронен авторитетът като дългогодишен национален състезател, капитан на националния отбор и помощник треньор на националния отбор по водна топка, както и на баща.

Моля горепосочените органи и власти да се запознаят с жалбата ми и съгласно чл.70 ал.1,2 и 3 от Дисциплинарния правилник на БФВТ и в интерес на спорта и в частност спорта водна топка да бъдат взети необходимите мерки.

Считам, че жалбата ми ще бъде справедливо разгледана!