Една от най-популярните лекоатлетки в света – Бланка Влашич – излезе „на светло” за първи път, след като се подложи на пластична операция. Скачачката коригира носа си и премахна леката гърбичка, и сега вече се фука с абсолютно прав сетивен орган.

Влашич легна под ножа на най-известния хърватски пластичен хирург – д-р Синиша Глумичика, и цял месец си стоя вкъщи, за да се възстанови.

Атлетката, която вчера отпразнува своя 25-ти рожден ден, заяви, че се е подложила на интервенцията изцяло по медицински причини. Влашич твърди, че не суетата, а затрудненото дишане и синузитът са я принудили да се реши на стъпката. По думите на Бланка, по време на операцията във вътрешността на носа е помолила лекаря да коригира леко и вида му.

„Когато взех решение да се оперирам, заради здравето ми, реших, че може да се направи нещо и по външния му изглед,” сподели Влашич. „Направих си подарък за 25-я рожден ден. Сега дишам вече по-леко от преди, и се надявам това да се покаже в резултатите ми в бъдеще.”

Новият нос обаче не върви с ново гадже, твърди госпожицата. „Чакам достатъчно смел мъж, който да приеме това, с което се занимавам в живот. Момчетата изглежда не им допада, може би дори се страхуват от мен, не знам защо,” признава Влашич и заявява: „Когато съм влюбена, изпадам в еуфория. Но никога няма да се откажа от спорта заради любовта. Според мен любовта не означава да правиш жертви. Бъдещето ми гадже просто трябва да приеме, че това съм аз.”