Световната шампионка в скока на височина Бланка Влашич от Хърватия заяви, че нейната цел е златен медал и световен рекорд по време на Олимпийските игри в Пекин през август.

Влашич е в катарската столица Доха където в петък ще участва в турнира от сериите Супер Гран При. Хърватката заяви пред журналистите, че нейната цел е да спечели златото в Пекин и да подобри световния рекорд от 209 сантиметра на Стефка Костадинова от 1987 година.

„Миналата година бе добра за мен, но тази очаквам да е още по-добра. Вече уверено скачам два метра и имам личен рекорд от 207 сантиметра на Гран При в Стокхолм през август миналата година. Искам да спечеля златото в Пекин и то със световен рекорд”, каза 24-годишната Влашич.

Състезанието в Катар ще пропусне световният рекордьор на 100 метра Асафа Пауъл от Ямайка, а фаворит за титлата е световният шампион на 60 метра в зала от Валенсия 2008 - нигериецът Олусоджи Фасуба.

На 400 метра за първото място ще спорят световният шампион Джереми Уоринър и американският му сънародник Лашоун Мерит, а при жените световната шампионка на 200 метра Алисън Феликс е фаворитка за титлата на 100 метра.