Волейболният национал Владимир Николов заяви след загубата с 1:3 от Русия на четвъртфиналите в Пекин, че все пак има шанс да играе отново в състава на „трикольорите” ни, но в това може да го убеди само президентът на родната федерация инж. Данчо Лазаров.

„Аз мога да кажа, че съм доволен от последния си мач за националния отбор на България. Причината да се откажа е, че вече съм в третата възраст за спорта. Има играчи с различни типове игра и физика. Нивото и в националния и в клуба ми тим е високо, и откровено казано тялото ми започва да не издържа. А с всяка изминала година ще става все по-трудно. Ако някой може да ме убеди да продължа, това е президентът на федерацията ни инж. Данчо Лазаров”, сподели Владо Николов.

„Това ни беше най-добрият мач на турнира. Всички се раздадохме на 100 процента, аз лично съм доволен от това, което показахме. И моята мечта беше да отидем в борбата за медалите”, добави волейболистът.

„Доволен съм заради начина, по който проведохме този мач, през цялото време бяхме заедно, през цялото време се борихме, опитахме се с всичко, което имахме да се противопоставим на Русия. В крайна сметка се оказа, че са по-добри от нас. Ние бяхме подготвени за тяхната игра, те за нашата, но просто в края на последния гейм ни надиграха.”

„За мен лично този последен олимпийски цикъл беше доста противоречив. Знаете какво се случваше от време на време в отбора, но мога да кажа, че от гледна точка на състезанията, в които участвах съм доволен от изявите си”, добави Владо Николов.

„Няма п-голямо удоволствие за един спортист да играе пред пълни трибуни, пред феновете. Удовлетворението, което носят тези моменти си струва да бъде изживявано отново и отново”, завърши националът ни.