Владинова: Разплаках се от щастие, Маркова: Горда съм с Невяна

Невяна Владинова и Бранимира Маркова източник: facebook.com/pg/BGRGfederation/

Невяна Владинова и Бранимира Маркова източник: facebook.com/pg/BGRGfederation/

"Много съм щастлива от успеха на Световната Купа в Баку. Това беше трудно състезание със силна конкуренция. Радвам се, че след не много убедителния ми старт, успях да се мобилизирам и да спечеля бронз в многобоя. Това ми е първият медал в многобой от състезание с такъв ранг и е много важен за мен. На финалите определено играх по-спокойно и направих всичките си рискови елементи”, сподели гимнастичката Невяна Владинова специално за официалната страница на родната федерация във Facebook.

"Винаги съм мечтаела да пея българския химн от стълбичката. Много рядко изразявам емоциите си, но днес не се сдържах и се разплаках от щастие! Радвам се много и за ансамбъла, и за Боряна, която на втора поредна купа влиза във финали. Благодаря на г-жа Маркова, която винаги успява да ме успокои и да ме накара да си повярвам, дори и след тежки моменти и състезания. Благодаря на нашата съдийка Даниела Велчева, на г-жа Раева, федерацията и целия екип. И не на последно място благодаря на хората, който ни подкрепят винаги и преживяват с нас всяко състезание. Извинявам се, че не мога да отговоря лично на всичките ви мили думи. Обичам ви и играя за вас! 
Чакам ви следващия уикенд в "Арена Армеец"”, каза още Невяна Владинова.

Страхотна Невяна Владинова със злато в Баку

Нейният треньор Бранимира Маркова също бе изключително доволна:

"Много съм щастлива, но не съм изненадана. Гордея се с Невяна! И през трите дни на състезанието се бори до край и показа, че е изключителен състезател.Тези медали са резултат от един дългогодишен труд. Любов, постоянство, търпение и много работа се възнаградиха! Тя не просто се труди, тя обича това, което прави и то си личи на килима.”

"Вярвам, че това състезание и тези медали ще ни вдъхновят за още по - добри резултати. Боряна все още трупа опит. Въпреки много силната конкуренция, тя успя да се класира за финали на две поредни Световни купи, което показва, че е изключително качествена и перспективна състезателка.Това за нея са важни състезания които ни ориентират за посоката в която трябва да работим”, коментира още Бранимира Маркова и добави:

"Всички чакат с нетърпение следващата седмица, в която ще покажат на родната публика какво могат и ще зарадват многобройните си почитатели на родна земя. Невяна Владинова и Катрин Тасева ще играят на Световната купа в София от 5-ти до 7 - май, а от 2-ри май също в "Арена Армеец" всички български фенове на художествената гимнастика ще могат да видят Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова!”

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Невяна Владинова

Други спортове