Националката по художествена гимнастика Невяна Владинова прекратява спортната си кариера и от днес вече е назначена за втори вицепрезидент на БФХГ, съобщиха от родната федерация.

Новината стана факт след проведеното днес първо заседание на новия Управителен съвет на БФХГ. Събранието беше онлайн поради ситуацията с Ковид-19.

"Много отговорно приемам този нов за мен пост, чувствам се ентусиазирана, уверена, че има с какво да помогна и вярваща, че се сработвам чудесно с прекрасния екип на г-жа Раева. Мисля го отдавна, влече ме и се готвя за това от известно време. Доверието ме амбицира още повече. Осъзнавам каква отговорност е това, но също така осъзнавам и какъв огромен шанс е за мен. Не мисля да го пропилявам и ще дам всичко от себе си, както винаги", каза Владинова в интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

"Истинско удоволствие за мен е да работя в атмосферата, която е създадена в офиса на БФХГ. Винаги съм харесвала успели жени, а възможността да мога да се докосна до техния опит и да работя с тях е огромна привилегия. Въпреки силните си характери, всички са обединени в името на успеха на българската гимнастика. Моето лично усещане е, че Илиана Раева се зарадва, когато и съобщих желанието си. Веднага застана зад него, като ме взе плътно до нея, за да наблюдавам всеки един процес във федерацията. Освен, че съм благодарна за доверието и към мен, осъзнавам и колко смело е това от нейна страна, затова няма да я разочаровам", добави Владинова.

Тя обяви край на спортната си кариера, в която на практика сбъдна мечтите си като състезател.

"Щастлива съм в края на кариерата си, защото извървях дълъг път и постигнах много, дори неочаквано и за мен. Мисля за бенефис, но може би, когато има възможност той да се състои пред публика и на живо. На малките гимнастички бих казала да обичат това, което правят. Не се отказвайте след неуспехите си, а напротив, тогава бъдете още по-мотивирани и отдадени, слушайте треньорите си и се пазете здрави!", каза още гимнастичката.

Тя благодари на феновете си за подкрепата през годините.

"Преди всичко искам да им благодаря, особено на тези, които ме подкрепяха през цялото време и когато бях първа, и когато бях 15-а. Продължавайте да ни подкрепяте, да сте част от успехите ни, ние имаме нужда от вас и в тежките моменти", завърши Владинова.