Владимир Коев бе определен за Номер 1 в колоезденето в България за 2010-та година. В Топ 5 са още Евгени Герганов, Стефан Христов, Даниел Петров и Красимир Василев. Българският колоездачен съюз пък раздаде премии на призьорите и отличилите се състезатели в размер на 12 хиляди лева.

„Честно казано годината беше успешна, въпреки трудностите и малкото средства, които имаме. За нас годината беше успешна, защото за първи път извоювахме три квоти на Световно първенство. Нищо, че не отиде състезател за стартира, тъй като Световното е специфично, а 10 дни преди това завърши Обиколката на България. Просто тези квоти, които извоювахме тази година ни дават надежда, че догодина ще извоюваме квоти и в шосейното, и в пистовото колоездене за Лондон 2012”, сподели пред Гонг президентът на колоездачния ни съюз Венелин Хубенов.

„Трудностите за Обиколката на България дойдоха изключително от средствата. Благодаря на Министерството на спорта, защото за първи път ни беше гласувана една доста по-голяма сума от 118 хиляди лева, но националната полиция ни изненада, като за деветте дни ни взеха 87 хиляди. Средствата се оказаха недостатъчни за останалите дейности”, каза още Хубенов и добави: „Има интерес от младите, но условията, материалната част не достига. Ето в ЦСКА в момента тренират 15 деца на две смени, тъй като велосипедите не достигат, но наистина има желаещи и в София, и в провинцията. Това ни удовлетворява, че в бъдеще ще има доста млади и талантливи състезатели. Но крайно време е и държавата да погледне малко на колоезденето, тъй като не се обръща сериозно внимание. Виждате, че липсват и велосипедни алеи. За колодрума въобще не ми се говори. Нищо ново под слънцето за него. Колодрумът продължава да бъде разделен на две и най-атрактивната част се стопанисва от бизнесмен, който не дава един лев за колоезденето, а за всичко останало се грижи колоездачния съюз.”