Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко сподели добри думи за българската звезда в професионалния бокс – Кубрат Пулев. В интервю за ИТАР-ТАСС, украинецът определи Кобрата като много добър съперник.

В началото на ноември двамата се изправиха един срещу друг в Хамбург. Владимир Кличко победи Пулев в нокаут в петия рунд.

„Не съм очаквал, че в Хамбург ще има толкова много фенове от България. Но това е добър опит, когато по-голямата част от феновете те освиркват. Това ме направи по-устойчив. Доказах на българските привърженици, че аз съм световният шампион“, коментира Кличко.

„Пулев е силен и много добър съперник, който излезе на ринга не само заради победата. Във всички класации той беше на второ място. Пулев е много добър боксьор, но аз му показах, че има недостатъци“, каза още украинецът.

Владимир Кличко разкри, че не възнамерява скоро да прекратява кариерата си: „Чувствам се по-добре с всяка година. Ще излизам на ринга, докато се чувствам добре.“

Украинецът има на сметката си 63 победи (53 с нокаут) и 3 загуби.

По-рано през деня се появиха информации, че най-вероятно следващият мач на Кличко ще бъде в САЩ срещу Брайънт Дженингс на 25 април.

Очаква се Кубрат Пулев отново да се завърне на ринга в началото на 2015, като все още не е уточнен съперникът на Кобрата.