Сребърна се оказа 2013 година за българския състезател по борба до 60 кг Владимир Дубов. След като спечели второто място на Европейския шампионат в Тбилиси, днес в Будапеща българският състезател отново се представи блестящо.

След като последователно победи представителите на Индия, Япония, Румъния и Монголия, той загуби единствено финалната схватка срещу руския представител Гойгереев с 2:10 точки.

Това е безспорен успех, тъй като в тази категория участваха състезатели от 39 държави, а през днешния втори ден до финалите стигнаха по двама представители на Русия и Украйна и по един на България и Куба.

За разлика от вчера, иранските борци днес не се представиха на ниво, задоволявайки се с два бронзови медала в категория до 60 кг и в категория до 84 кг.

Утре излиза другата ни надежда – бронзовият медалист от Пекин Кирил Терзиев в категория до 74 кг. Утре предстои стартът при жените в категория 48 кг, където на тепиха ще излезе световната шампионка за девойки Елица Янкова. В категория до 51 кг България ще бъде представена от Валя Трандева.